V desiatich obciach okresu ešte platí stav ohrozenia

05.08.2008 Bardejov

Košice/Bardejov 4. augusta (TASR) - V desiatich obciach Bardejovského okresu a v jeho sídle ešte stále platí 3. stupeň povodňovej aktivity.
Stav ohrozenia ponechali samosprávy aj kvôli tomu, aby mohli čo najefektívnejšie využiť mechanizmy a prostriedky na záchranné a zabezpečovacie práce. Ako informovala dnes prednostka obvodného úradu životného prostredia v Bardejove Mária Hankovská, najviac problémov majú stále v obciach Lukov, Livov, Livovská Huta, Kružlov, Bogliarka a Kríže - Hervartov. Na mieste sú už prvé z mostných súprav, ktoré zabezpečovala Správa štátnych hmotných rezerv.
Mimoriadna situácia podľa Hankovskej potrvá v Bardejovskom okrese ešte minimálne do konca týždňa.
Bardejovský závod Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti (VVS) cisternami zásobuje pitnou vodou obce Kružlov a Gerlachov, kde povodne porušili vodovodné potrubie.
Podľa informácie z VVS na odstránení poruchy intenzívne pracujú. Na požiadanie starostu cisternami vozia vodu aj do obce Lukov, kde je mimo prevádzky verejný vodovod spravovaný obcou.
Počas víkendu odvolali tretí stupeň povodňovej aktivity v Košickom kraji v okrese Spišská Nová Ves a Gelnica. V šiestich obciach platí ešte 2. stupeň. Podľa tajomníčky krajskej povodňovej komisie teraz sumarizujú v kraji škody, ktoré by mali byť známe v polovici augusta.
 

Vyberte región